Het Nwe FAXX is het meest duurzame 
gebouw van Tilburg 

leavesaboutHet Nwe FAXX gebruikt geen aardgas om het gebouw te verwarmen en nauwelijks energie om het in de zomer te koelen. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van een warmte-koude opslag (WKO) die verwarming en koeling met behulp van temperatuurverschillen in het grondwater realiseert.

kraanTijdens de bouw is alleen met groene stroom gewerkt en is er afvalscheiding toegepast. Het beton in het gebouw is opgetrokken uit 80% van het beton van het gebouw dat is gesloopt om ruimte te maken voor Het Nwe FAXX. Vanzelfsprekend wordt er in het gebouw alleen met duurzame materialen gewerkt en FSC goedgekeurd hout.

vogel

Er is een ecologisch plan gerealiseerd waarin onder andere vleermuizenkasten, vogelkasten en een bijenhotel is geplaatst. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van beplanting die weinig water nodig hebben en specifieke voedingsstoffen bevatten voor onder andere vlinders.

lamp

In het gehele pand wordt er gebruik gemaakt van energiebesparende elementen waaronder hoogfrequente verlichting, LED verlichting, energiezuinige koelkasten en vaatwassers en lichtsensoren waardoor verlichting niet langer aanblijft dan noodzakelijk.

druppel

Regenwater van het gehele terrein wordt opgevangen in een afwateringskrat, waardoor het schone regenwater naar het grondwater wordt teruggeleid, in plaats van in het riool terechtkomt. Er wordt in het pand gebruik gemaakt van waterbesparende kranen, toiletten en douches.

werken

Werken in het gebouw is een feest: alle werkplekken worden door een uitgekiende hoeveelheid daglicht verlicht, lucht wordt actief gezuiverd en klimaatbeheersing is optimaal ingeregeld voor een zo plezierig mogelijke werkervaring, ongeacht de buitentemperatuur.

certificate

Het Nwe FAXX is bekroond met verschillende certificaten. Zo heeft het een BREEAM Excellence certificering ontvangen en is aan het gebouw een groenverklaring verstrekt.